Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

(Ρυζο-) Γκοφρέτες με φαγοπυρο

Πριν απο μερικούς μήνες, σε ενα ταξίδι στο εξωτερικό, ειχα πάρει ενα σακουλάκι βιολογικές ρυζογκοφρετες για τον Ιάσωνα. Του είχαν αρέσει παρά πολυ, αλλα δεν του ξαναπήρα γιατι δεν εχω ακούσει και τα καλυτερα για αυτές. Όποτε εδω και καιρό έλεγα θα δοκιμάσω να φτιάξω μόνη μου!
Επειδή όμως και για το ρύζι δεν ακούγονται πολλα θετικά, αποφάσισα να δοκιμάσω με κάποιο αλλο υλικό.
Μια μέρα ενώ ήμουν σε ενα βιολογικό κατάστημα πηρα ποπ φαγοπυρου. Τα ειχα για αρκετό καιρό στο ντουλαπι και σήμερα επιτέλους αποφάσισα να κανω μια δοκιμή!





Υλικά:

  • 30-35 γρ ποπ φαγοπυρου 
  • 2-3 κ.σ αλευρι βρώμης
  • 2-3 κ.σ σάλτσα μήλου
  • 1 κ.σ μέλι
  • 1 ασπράδι αυγού
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απο το ασπράδι σε ενα μπολ. Χτυπάμε καλα το ασπράδι μεχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας απαλά. Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε μια λαδόκολλα και πιέζουμε καλα με ενα κουτάλι για να ειναι σφιχτό. Αν θελουμε  το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (εγώ χρησιμοποίησα ενα ποτήρι) και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για  20 λεπτά περίπου.

Μόλις βγήκαν απο το φουρνο ήταν τραγανά, έπειτα μαλάκωναν λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου