Επιτέλους βρήκα μια συνταγή για να φτιάχνω δικό μου Quark!!! Μεχρι τωρα έπαιρνα απο το Lidl, αλλα εχει λίγο καιρό που σταμάτησαν να το φέρνουν. Έπειτα το ανακάλυψα σε βιολογικά καταστήματα, αλλα δεν έβρισκα πάντα. Και μιας και το χρησιμοποιώ συχνά χάρηκα πολυ οταν βρήκα τροπο να το φτιάχνω στο σπιτι!!!
Για όσους δεν ξέρουν, το Quark ειναι ενα μαλακό λευκό τυρί που χρησιμοποιείται πολυ στην Γερμανία και Αυστρία. Μπορεί κανεις να το φάει όπως ειναι, αλειμμένο σε ψωμί, με φρούτα ή μέσα σε διάφορα φαγητά, αλμυρά και γλυκά.
Η συνταγή που βρήκα, ειναι απο το γερμανικό site Chefkoch.de .
Πολυ εύκολη συνταγή, πιο εύκολη απο ότι την περίμενα.
Το μόνο που χρειάζεται ειναι ξινόγαλο, μια κατσαρόλα ή ενα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος και μια καθαρή πετσέτα ή τουλπανι.
Λοιπόν, η διαδικασία ειναι η εξής:
Παίρνουμε 1 λίτρο ξινόγαλο (χρησιμοποίησα της μεβγαλ). Το βάζουμε σε ενα σκεύος (το έβαλα σε μια μικρή γυάλινη γάστρα) και το αφήνουμε στο φουρνο στους 100 βαθμούς για 2 ωρες. Έπειτα περιμενουμε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε σε μια καθαρή πετσέτα και το κρεμάμε πάνω απο ενα μπολ να στραγγίξει καλα για 2 ωρες περίπου. Έτοιμο!
Το αποθηκεύουμε σε ενα πλαστικό μπολ και το διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
Με 1 λίτρο ξυνογαλο έφτιαξα 250 γρ κουάρκ.
Η συνταγή που βρήκα, ειναι απο το γερμανικό site Chefkoch.de .
Πολυ εύκολη συνταγή, πιο εύκολη απο ότι την περίμενα.
Το μόνο που χρειάζεται ειναι ξινόγαλο, μια κατσαρόλα ή ενα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος και μια καθαρή πετσέτα ή τουλπανι.
Λοιπόν, η διαδικασία ειναι η εξής:
Παίρνουμε 1 λίτρο ξινόγαλο (χρησιμοποίησα της μεβγαλ). Το βάζουμε σε ενα σκεύος (το έβαλα σε μια μικρή γυάλινη γάστρα) και το αφήνουμε στο φουρνο στους 100 βαθμούς για 2 ωρες. Έπειτα περιμενουμε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε σε μια καθαρή πετσέτα και το κρεμάμε πάνω απο ενα μπολ να στραγγίξει καλα για 2 ωρες περίπου. Έτοιμο!
Το αποθηκεύουμε σε ενα πλαστικό μπολ και το διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
Με 1 λίτρο ξυνογαλο έφτιαξα 250 γρ κουάρκ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου